Opleiding Preventief verzuimbeleid

Weinig organisaties storten zich met vreugde op de aanpak van de verzuimende medewerker. Ze gedogen, laten het veelal over aan hun arbodienst en/of leggen veel verantwoordelijkheid bij hun leidinggevenden neer. Maar leidinggevenden vinden verzuim over het algemeen lastig en richten hun aandacht liever op andere zaken. Verzuim is nu eenmaal niet sexy.

Van verzuimbeleid naar activering en inzetbaarheid

In deze korte opleiding laten wij zien dat een modern verzuimbeleid leidt tot inzetbaarheid, helderheid en plezier bij zowel medewerker, leidinggevende als casemanager. En dat zulk beleid de knop aanzet van een inzetbaarheidscultuur. Verzuimbeleid is meer dan het volgen van de Wet Verbetering Poortwachter. Wij stellen in deze opleiding dan ook niet de wet centraal maar wel het werk en de waarde in werk.

Denk jij ook dat de verzuimaanpak van jouw organisatie beter kan? Wordt het tijd voor een nieuwe frisse blik? Zo ja, stel je zelf dan de volgende vragen:

  1. Welk verzuimbeleid hebben wij eigenlijk? Wat staat hierin centraal: wet of werk?
  2. Is ons verzuimbeleid opgesteld vanuit inzetbaarheid?
  3. Wat kost ons verzuimbeleid? Hebben wij het slim en efficiënt georganiseerd?

Met deze vragen in je achterhoofd ga je als activerende verzuimregisseur op zoek naar antwoorden die je het inzicht geven om in opbrengsten te denken. Het is bovendien zeer goed mogelijk om vanuit een menselijke aanpak efficiënt en preventief te handelen. Met als kernwoorden activering en inzetbaarheid. En daarmee wordt het een onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Hoe leuk is dat!

Je brengt in kaart welke expertise nodig is, wie wat zou moeten doen, je ontwikkelt een efficiënt en waarde creërend verzuimproces en zet iedereen in z’n kracht. Ook de externe partijen. Verzuim zal na deze opleiding nooit meer hetzelfde zijn. 

Bekijk het curriculum of meld je direct aan via: gezondinbedrijf.com

Geplaatst in Artikel.