inzetbaarheid als service Gaston Dollevoet foto sessie NRC Live

Donderdag 6 december Gaston Dollevoet spreker bij NRC Live

Circulair ondernemen omdat het moet én omdat het rendeert

Volgens Gaston begint echt duurzaam organiseren met een hernieuwde manier van contracteren van medewerkers die inzetbaarheid leveren. Bijvoorbeeld in de vorm van een arbeids- en inzetbaarheidscontract waarin medewerkers toezeggen hoe zij hun inzetbaarheid zullen blijven ontwikkelen. Lees hieronder de aankondiging van de NRC Live bijeenkomst van donderdag 6 december 2018 in Circl Amsterdam met het thema Circulaire Economie.

De circulaire economie is volop in opmars

De huidige lineaire manier van produceren en consumeren heeft een enorme impact op het milieu en leidt tot een wereldwijde grondstoffenschaarste. Huidige businessmodellen kunnen daardoor eindig zijn, maar duurzame bedrijfsmodellen bieden ook kansen. Daarom zet niet alleen de overheid, maar in toenemende mate ook het bedrijfsleven hier stevig op in. En terecht: het concept van waardecreatie en gesloten ketens biedt mogelijkheden op het gebied van productinnovatie, klantbeleving, kostenbesparing en ketensamenwerking. Ook voor jouw organisatie, maar waar begin je?

 

Transitie naar een circulair bedrijfsmodel
De circulaire economie als nieuw economisch model: omdat het moet, maar vooral ook omdat het rendeert. Maar hoe gaan we dat in de praktijk doen? Wanneer is jouw circulaire businessmodel levensvatbaar? Wat zijn de laatste regels waar we ons aan moeten houden? En wat wil de consument? In een praktijkconferentie brengt NRC Live werelden bij elkaar om initiatieven op het gebied van de circulaire economie aan te jagen en te stimuleren.

Na het succes van de uitverkochte NRC Live serie ‘De kracht van circulair’  staat deze ervaringsmiddag volledig in het teken van doen!

 

Eindelijk een antwoord op de HOE-vraag
Samen met circulaire ketenveranderaars, ondernemers, ontwerpers, overheden, financiers  en leveranciers ga je zelf  aan de slag met jouw belemmeringen, vragen, kansen en mogelijkheden om uiteindelijk  samen de circulaire transitie te versnellen.

Sprekers_nrc_live_6_december_2018
Geplaatst in Artikel en getagd met , , , , , .